ЭТА ВЕЧЕРНЯЯ МОЛИТВА перед сном поможет и убережет в трудную минуту

Не нужно много слов, чтобы описать чудотворную силу этой молитвы!…Храни Вас,  Господь! Аминь!

Перед тем как отойти ко сну, следует прочитать вечерние молитвы на сон грядущий — перед иконами поблагодарить Бога за пройденный день, за все дела, что удалось совершить, за те радости, что были познаны в этот день, за те несчастия, что помогают очищаться душе и укрепляют веру.

Молитвы перед сном читать следует коленопреклоненно и кладя поклоны.

«Во имя Отца, и Сына, и Святаго Духа, аминь.
Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, молитв ради Пречистыя Твоея Матере, Преподобных и Богоносных Отец наших и всех святых, помилуй нас. Аминь.
Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе. Царю небесный: — Святый Боже».

Повторить трижды.

Также можно прочитать благодарение пресвятой Троице и закончить день молитвою «Отче наш».

Помимо этих молитв, в конце дня перед отходом ко сну можно читать тропари и молитвы.

Больше полезных статей, интересных видеороликов и тестов вы всегда сможете найти на нашем сайте.

Тропари:

Помилуй нас, Господи, помилуй нас; всякаго бо ответа недоумеюще, сию Ти молитву яко Владице грешни приносим: помилуй нас.

Слава:

Господи, помилуй нас, на Тя бо уповахом: не прогневайся на ны зело, ниже помяни беззаконий наших; но призри и ныне яко благо-утробен, и избави ны от враг наших: Ты бо еси Бог наш, и мы люди Твои, вси дела руку Твоею, и имя Твое призываем.

И ныне:

Милосердия двери отверзи нам, благословенная Богородице, надеющиеся на Тя да не погибнем, но да избавимся Тобою от бед; Ты бо еси спасение рода Христианского.
Господи, помилуй. (Повторить 12 раз).

Святитель Феофан Затворник: «Какая бы ни волновала тебя страсть — начни читать Слово Божие, и страсть будет становиться все тише и тише, а наконец и совсем угомонится».

Молитва к Пресвятой Богородице

«Благаго Царя благая Мати, пречистая и благословенная Богородице Марие, милость Сына Твоего и Бога нашего излей на страстную мою душу и Твоими молитвами настави мя на деяния благая, да прочее время живота моего без порока прейду и Тобою рай да об-рящу, Богородице Дево, едина чистая и благословенная».

Перед тем как ложиться спать, нужно помолиться ангелу-хранителю.

Молитва святому ангелу-хранителю

«Ангеле Христов, хранителю мой святый и покровителю души и тела моего, вся ми прости, елика согреших во днешний день: и от всякаго лукавствия противнаго ми врага избави мя, да ни в коем же гресе прогневаю Бога моего: но моли за мя, грешнаго и недостойнаго раба, яко да достойна мя покажеши благости и милости Всесвятыя Троицы, и Матере Господа моего, Иисуса Христа, и всех святых. Аминь».

Отходя ко сну, можно читать короткие молитвы, обращенные к Господу Богу, Сыну Божию, Пресвятой Богородице.

«Взбранной Воеводе победительная, яко избавляшеся от злых, благодарственная вос-писуем Ти раби Твои, Богородице, бо яко имущая державу непобедимую, от всяких нас бед свободи, да зовем Ти: радуйся, невесто неневестная».

Видео на следующей странице:

Загрузка...